L’25 Anniversary

Manusia boleh berencana, tapi Tuhan lah yang menentukan. Itu yang gue alami di perayaan 25th anniversary L’Arc-en-Ciel, band favorit gue. Dari awal, gue udah berniat datang, entah gimana caranya. Anniversary ke-25 mereka itu 30 Mei 2016, di mana sepanjang 2016 gak ada kabar sama sekali sampai akhir tahun. Yaudah, duit gue pun dialokasikan untuk nonton ARASHI di Fukuoka, Januari 2017. Di akhir Januari, tiba-tiba ada pengumuman L’25 Anniversary tanggal 8-9 April di Tokyo Dome! Mau nangis ga tuh! Ya emang sih, selama belum menginjak 30 Mei 2017, maka tanggal segitu masih bisa disebut anniversary ke-25. Maksa banget deh om.

Gue galau, karena baru pulang dari Jepang, alias bokek. Tapi, atas bisikan setan bujukan teman-teman sesama Cielers, gue memutuskan nekat aja. Toh nanti April/Mei dapet bonus & THR :p Ada satu keraguan lagi, yaitu bulan April-Mei load kerja gue sebenarnya cukup tinggi, dan bisa-bisa jadwalnya ngepas ama jadwal gue ke ngumpulin data ke pabrik. Beberapa teman sudah beli tiket pesawat di travel fair pada pertengahan Januari, lumayan banget naik JAL cuma 5 jutaan. Gue belum ada uang, jadinya belum beli tiket.


(credit: The Daily Japan)

Ticketing War

Akhir Januari, ticketing buat L’25 dimulai dengan undian/ballot tiket untuk LE CIEL, fanclub official Laruku. Gue nitip ballot untuk 2 hari lewat kak Ando, teman Cielers baik hati yang tinggal di Jepang & merupakan member LE CIEL. Tanggal 11 Februari, hasil ballot keluar, dan kak Ando cuma dapat 2 tiket untuk sehari, padahal applynya 4 tiket masing-masing untuk dua hari. Yang artinya…gue gak dapet tiket FC. Semangat nonton langsung turun 50%, karena gue tau kalau gagal ballot tiket FC, pupus sudah kemungkinan nonton di depan. Di antara teman yang nebeng tiket FC, cuma Nisa yang dapat 3 lembar untuk sehari.

Gagal ballot tiket FC, kesempatan kedua datang lewat ballot L’Mobile, layanan berbayar untuk fans Laruku (non FC). Untuk apply ballot di L’Mobile, user harus bayar 300 yen untuk berlangganan konten dulu. Oke, dijabanin… Hasil ballot? Gagal semua.

Tapi emang dasar teman-teman di grup Menuju L25 semangatnya tinggi semua, kami lanjut berburu tiket non FC lewat web-web ticketing Jepang, dengan pinjam alamat teman Jepang. Dengan bantuan Nisa dan pinjaman alamat kak Ando, gue apply tiket di L-tike, web ticketing milik Lawson. Teman-teman lain juga berjuang dengan pinjam alamat teman/kenalan masing-masing di Jepang. Hasilnya? Kami semua gagal. L-tike ini rada ngehe sih, ada prioritisasi berdasarkan akun (berbayar tahunan, berbayar bulanan, dan gratisan). Gue gak bisa pilih berbayar (lupa kenapa), jadi pake akun gratisan. Yaaa ga dapet deh. Lanjut apply lewat pia & eplus dengan segala keribetan registrasi yang full pake bahasa Jepang, akhirnya aplikasi gue tembus di eplus untuk sehari! Ya Allah mau nonton konser aja kok susah amat.

Fans overseas sebenarnya udah gelisah sejak awal karena gak diumumin akan ada ticketing untuk fans non-Jepang atau ngga, sementara waktu konsernya mepet, cuma H-3 bulan. Kemudian mid Februari, ada pengumuman yang bikin naik darah, yaitu tour package untuk overseas fans, yang meliputi tiket konser, pesawat PP, hotel & after party, tapi cuma untuk fans di China, Hongkong, Korea. OVERSEAS DARI HONGKONG??? (ya emang Hongkong masuk sih).

Awal Maret, alias H-sebulan, akhirnya pengumuman yang ditunggu datang jugaaaa! Dibuka ballot untuk fans overseas yang ga pake tour package! Tapi bagi gue sudah terlambat…karena gue gak dapet tiket pesawat dengan budget yang dianggarkan. Bahkan di travel fair aja, harga termurah untuk tanggal segitu udah 9 jutaan, karena ngepas peak season (sakura). Gue udah merelakan tiket konser gue yang menang di eplus dipake Nina. Gue juga gak ikut ballot overseas. Di saat yang sama, gue iseng apply ballot tiket konser NEWS akhir Mei di Wakayama, pake akun fanclub gue, lewat Riani, teman yang tinggal di Jepang. Ini juga nekat, karena Mei load kerja gue makin tinggi. Tapi karena konsernya di awal bulan puasa, kayanya masih bisa. Eh ballotnya dapet! Hahahaha…Beneran ga disangka soalnya Wakayama venuenya kecil, alias pasti banyak diincer fans supaya bisa nonton dari dekat. Ya sudah, gue merelakan skip ga nonton L’25 Anniversary. Maaf ya om-om Laruku..

Setelah mengikhlaskan, tiba-tiba ada kesempatan karena Heya, yang udah beli tiket pesawat, terpaksa harus batal karena urusan keluarga. Harapan gue adalah tiket pesawatnya bisa ganti nama, karena yang gue gak punya kan cuma tiket pesawat. Penginapan udah dipesan Nina, tiket konser ada sehari (tinggal nyari sisa sehari). Tapi emang Allah belum ngasih gue rezeki ketemu Hyde. Nama di tiket pesawat Heya ga bisa diganti. Huhuhu…

Live Viewing di XXI Plaza Senayan!

Sekitar pertengahan Maret, official yang emang selalu semaunya tiba-tiba ngepost info live viewing konser L’25! Tentu Indonesia belum masuk di confirmed countries pertama. Kalo ga salah yang pertama diumumin itu Korea & Hongkong. Eeeeh ternyata Indonesia & Thailand masuk di pengumuman kedua. Seneng bangeeettt soalnya bakal di-relay langsung dari Tokyo, alias real time. Gue pun mencatat & pasang reminder untuk beli tiket hari Minggu, 2 April. Fanbase (L’Arc-en-Ciel Indonesia/LI) buka titipan tiket untuk fans luar Jabodetabek, jadi yaa gue gak bisa nitip & harus datang sendiri.

Minggu, 2 April, jam 10 gue masih di jalan. Asumsi gue, karena di web dibilang penjualan dimulai jam 1, jadinya gue bisa nongkrong dulu ama teman-teman sesama pembeli tiket. Gue cek twitter, ya ampuuuun ternyata udah pada baris di depan pintu bioskop yang bahkan belum buka! Gila yah emang antusiasme Cielers, patut diacungi jempol! Gue yang janjian ama Wieny akhirnya nyampe PS jam 11.15 dan langsung ngibrit ke XXI setelah ambil uang di ATM, karena gue diinfoin Wieny kalo beli tiketnya kudu cash. Nyampe XXI antre sebentar, pas di depan kasir…….tinggal sisa 5 baris terdepan & satu dua seat di baris atas pojok. Akhirnya gue beli 2 tiket di E pojok & 2 tiket di F pojok, terpaksa misah ama Fie & Heya. Kelar beli tiket, gue nongkrong-nongkrong ama Dennis yang wakilin LI beli tiket untuk fans luar kota, mbak Sandy, Panji, Tiffany, & Dicky. Abis itu gue & Wieny misah karena mau makan di Genki Sushi. Rizq nyusul & cerita kalo seatnya udah hampir sold out.

Malem-malem gue buka twitter pada rame bahas tiket live viewing yang ternyata udah sold out (323 seats). Ternyata ada beberapa fans yang dateng jam 1 (sesuai info di web) & udah kehabisan, termasuk Decit, teman gue di grup Fangirls Susah Move On. Bodohnya gue lupa nginfoin di grup kalo jam 11an tiket udah mulai abis. Jadi ga enak, huhu.. Lanjut baca-baca, ada seorang fans yang ngomel karena menurutnya XXI ga profesional sehingga buka ticket box jam 11 (bukan jam 1 seperti di web), dan dia datang jam 6 kehabisan tiket. Ya elah mbak jam 6 ya udah pasti ga kebagian lah. Dia juga nyalahin info di XXI yang menurutnya misleading (ditulis show 1-2-3, padahal maksudnya penayangan konser akan makan jatah waktu 3 show film alias sekitar 4,5 jam). Berhembus juga kabar-kabar tentang adanya pembeli yang coba nyaloin tiket, sampai-sampai Cielers yang lain saling mengingatkan untuk jangan cari keuntungan di fandom. Lumayan drama deh..


(credit: excite)

The Concert

Hari yang ditunggu tiba. Dengan gebleknya gue baru beres mandi & dandan jam 1 siang, padahal shownya jam 3 dan gue belum makan siang. Buru-buru naik taksi online, untung jalanan lancar. Nyampe PS jam 2, makan, terus jam 3 baru naik ke XXI. Ternyata studionya udah penuh…Gue ketinggalan sesi MC & doorprize deh…dan terutama ketinggalan sesi temu kangen dengan teman-teman yang lama ga ketemu. LI bagiin light stick ke semua penonton, jadi meriah warna-warni gitu.

Konser hari kedua itu dimulai dengan Niji, which is rarely played as the opening song. Hyde bajunya kayak Shishio, penjahat di Rurouni Kenshin, tapi mukanya ga ditutup perban. Tak lama gue sadar, ALISNYA GA ADA! WTF! Pas April Mop dia emang cukur alis, sambil ngepost, “April Fool!”. Gue kira bercanda, eh ternyata beneran ga ada alis =_=. Makeup hari itu ga kayak diva glamor kayak biasanya, tapi kayak vampir. Pucat dan terlihat tua (tapi tetep centil ganti kostum beberapa kali). Tetchan cakep pake putih-putih macem pangeran (tapi rambutnya tetap berjepit-jepit lucu). Ken-chan tumben pake hitam-hitam gombrong, buat nutupin badan yang menggemuk kah? (ciee udah ada yang ngurusin). Yukki pake bandana, padahal di hari pertama dia rambutnya diiket agak kayak ponytail gitu.

Lagu-lagu yang dibawain yaaaa….gitu deh. Ga banyak kejutan, kecuali terpilihnya Kaze no Yukue di polling yang diadakan official. Gue suka deh, lagu yang menang lagu jadul yang banyak kenangannya. Hyde bilang, karena pembuatan MV Kaze no Yukue lah makanya dia bisa ngerasain pertama kali ke luar negeri. Tetchan manggut-manggut aja (yaiyalah doi umur 14 udah ke New York nonton Motley Crue). Mereka juga mainin triple single fenomenal yang terjual sejuta kopi lebih: Kasou, Shinsoku Lose Control & HONEY. Iklan yang absurd itu pun gue lihat lagi di layar. So nostalgic…

Konser ini emang terasa banget nostalgianya. Heartwarming, beda ama L’ArCASINO yang cuma terlihat mewah tapi minim interaksi antarmember. Di L’25 ini para member banyak cerita nostalgia saat awal-awal band terbentuk, sampai akhirnya berusia 25. Gue terharu pas Hyde bilang, “Tanpa kusadari, lebih dari separuh umurku ada di Laruku”. Sejak lagu pertama, di layar ditampilkan potongan-potongan MV dari yang lawas sampai yang baru. VTR yang diputar saat member istirahat di backstage pun heartwarming, yaitu behind the scene pemotretan mereka di Swiss & Hawaii tahun..berapa ya? 1997? Waktu itu, para member masih dekat banget, beda dengan sekarang.

Ada satu lagu kejutan yang bikin gue merinding plus berkaca-kaca. Shinjitsu to Gensou to! Ga nyangka banget lagu ini bakal masuk. Dan sepertinya bukan cuma gue yang kaget, karena pas intro lagu mulai mengalun (paling baru sedetik), seisi studio langsung teriak. Di hari sebelumnya mereka bawain Fate, yang udah cukup sering dibawain. Lagu penutupnya juga bikin mewek. Hitomi no Juunin, salah satu lagu cinta yang paling keren dari mereka. Abis itu udah, ga ada pengumuman apa-apa. Hyde cuma bilang, “It would be great if we can stay like this in the coming years…”. Yes, you better do.

Soba ni ite
Zutto kimi no egao mitsumeteitai
Donna toki mo terashiteru
Ano taiyou no you ni nareta nara…

(Stay beside me
I want to look at your smile, always
I wish I could be like the sun, who will shine on you no matter when…)

(L’Arc-en-Ciel – Hitomi no Juunin)

Advertisements

Walking Tour in Jakarta: Cikini Area

Last Sunday, on January 17, I participated in a walking tour conducted by Jakarta Good Guide (@JKTgoodguide). It’s a “pay-as-you-like” tour. They have various routes, and the one they held last week was to Cikini area. I’ve been interested in this tour weeks ago when Tyas (@icblues) joined the tour in Kota Tua (Old Town). But I was also worried that I might be too tired to wake up in early morning, because I would’ve just arrived at home late on Saturday night after a business trip to Singapore. Turned out I could wake up quite early the next day! So let’s go for a walk 😀

Arrived exactly at 9 AM at the meeting point, Gedung Joang 45, I was excited to see lots of people had already gathered there. I was registered to the tour by oom Pitra (@pitra) who then introduced me to Pino (@pinonyuu) and Milly (@millyshafiq). Yay, new friends! After confirming my attendance and receiving a free postcard, I joined the English group together with the three, out of curiosity XD The group was guided by Farid (@faridArdian). Turned out I enjoyed being in the group so much! Maybe for the next tour I’ll also join the English one.

We started from the meeting point itself, Gedung Joang 45. I’ve never thought that the European-style building is actually a tourist spot, so I was kinda surprise when I saw the ticket booth XD. We paid IDR 5,000 and received a book about Jakarta and its tourist attractions.

20160117_093821_HDR

Farid explained the history and historical events happened in that building, took us around to see stuff from pre-independence era, from wardrobes of the youth army to Japan’s propaganda posters. What’s more interesting was the car collection at the back of the building. We got to see the cars used by our first president & vice president, with unique twists such as one was stolen and another was once turned into an oplet (a public transportation car).

20160117_093425_HDR

 

20160117_093648_HDR.jpg

The back part of Gedung Joang 45

We then walked to Cikini Post Office Building, but we couldn’t send the postcards because it’s Sunday. So we proceeded to our next spot, Tan Ek Tjoan Bakery. Anyway the paving blocks were beautifully painted with murals done by IKJ art students (CMIIW) in cooperation with Korea(‘s university?).

20160117_094703_HDR edit

Let’s play?

To my surprise (again), the Tan Ek Tjoan Bakery in Cikini (established in 1921) has been closed down 😮 There gone another historical shop in Jakarta… However, the business is still running, not through the shop but carts. The factory in Ciputat still sends the breads every night, at 11 PM to be exact. Some of the tour participants bought the breads, quite fulfilling as a breakfast.

20160117_095640_HDR.jpg

The next stop was the famous Taman Ismail Marzuki, which was then a zoo owned by Raden Saleh, an Indonesian legendary painter. We went inside, not to the planetarium, but to Jakarta provincial library. I didn’t know the library was there all along =_= The library is air-conditioned, so it’s good to visit and take a break from intense sunshine outside. We just walked around & got some explanation on old photos of Jakarta. Maybe someday I’ll visit it again to read books there. Btw, you’ll need a Jakarta citizen ID (KTP) to enter and read books there.

20160117_101133_HDR.jpg

Inside the library

Just across the TIM, there’s an alley where a legendary ice cream shop, Tjanang, stands. Too bad that now the ice cream isn’t the main product, but the pempek (fried fish cake). We bought ice cream there (a cup is sold at IDR 12,000) and hey, it’s delicious! It’s rather like sorbet than ice cream. I bought the coconut one and it had coconut crumbs!

20160117_103443_HDR edit.jpg

Strolling the pavement, we passed Perguruan Cikini School. I just knew from this tour that President Soekarno’s children attended this school, and there was a b0mbing incident when one day he brought them to school. Actually there is another destination in the tour: PGI Cikini Hospital, where Raden Saleh’s house is located inside. Too bad we couldn’t go there in group and too awkward to go one by one XD so yeah, we just skipped that destination.

20160117_104722_HDR.jpg

The Perguruan Cikini School

20160117_104319_HDR edit.jpg

Ice cream saved our lives!

We turned right and arrived at our last stop: Flea Market at Jl. Surabaya. The market sells antique stuff, from traditional Indonesian, Chinese, Arabian, to western-themed stuff. It’s really a nice place to find unique decoration, but I think a pricing skill is needed.

20160117_105621_HDR.jpg

The tour ended there. I could tell that the participants were happy, especially foreign tourists who kept asking questions and didn’t bother to take many photos. It turned out that our group was the group with the least group-photos, LOL.

Bonus pic: One particular house, a huge one, at Cikini which intrigued me so much XD But the history of this house was rather unknown, other than the info that it’s owned by Hasjim Ning…

20160117_100058_HDR.jpg

One suggestion for this tour route: Include Bubur Cikini (BurCik) across KFC in tour explanation. Its porridge is hella good! XD

Check out Jakarta Good Guide’s walking tour schedule here.

Jseries Festival in Jakarta (06.06.2015)

Actually I have many stuffs queuing to be written from my trips to Singapore, Korea and Japan..and most importantly my NEWS White concert report. But life is getting tough and I have to set priorities..So I’m gonna write about the most recent event I attended, Jseries Festival. Gonna write in English because lots of other people already wrote in Bahasa Indonesia. I just want other people from overseas know that the J-drama/ Jseries/ dorama fans in Indonesia are already settled since more than 10 years ago, but apparently we didn’t catch attention like K-drama fans. Okay, one more thing to do in 2015: writing reviews of J-dramas that I’ve watched or currently watching! *if real life allows*

Several months ago, there was an online poll circulating in my twitter timeline. The poll was about a plan to hold a Jdrama promotion event and it asked about artists we want to see. I filled out the poll twice, wrote Tegoshi Yuya and Furukawa Yuki as favorite actors (I wanted to write Sato Takeru but I guessed his fanbase in Indonesia is strong enough to generate many votes, so I voted Yuki instead). For the favorite groups, I voted NEWS and ARASHI, though I knew the possibility of inviting Johnny’s artists are low. Turned out later I found out that in 2013 the Jseries Festival in Thailand invited Takizawa Hideaki from Takki & Tsubasa, and in 2014 they invited Taguchi Junnosuke from KAT-TUN, who both are Johnny’s. However in 2015, they didn’t invite a Johnny’s, but I was also happy that Furukawa Yuki would be attending the event. For the actress, Kiritani Mirei was chosen. I’ve watched her in several dramas and movies such as Shinigami-kun (with Ohno Satoshi), Natsu no Koi wa Nijiiro ni Kagayaku (with Matsumoto Jun), 100kai Naku Koto/Crying 100 Times (with Ohkura Tadayoshi), and Kimi ni Todoke. *purposely writing Johnny’s actors who co-starred with her XD*. For the performers, Doll Elements (an idol group) and VALSHE (an anisong singer) were chosen. I really hoped they would invite a Johnny’s group, but yeah indeed idol groups and anisong singers are more popular in Indonesia T^T. JKT48 would be representing Indonesian performers in the event.

What surprised me, the event was held for FREE! About two weeks before the D-day, a special website under Java Festival Production was opened, where we could get the free tickets by registering. Crazy enough, the application was opened at about 10 AM, and by 2 PM all the tickets (600 seats) were booked. In terms of enthusiasm, Indonesian fans are the winner (LOL you can guess what I’m trying to say). Getting closer to the day, apparently many fans (especially Yuki’s fans) still didn’t get tickets, and I saw some nasty people sell the tickets that they got. Well if you can’t go, then why don’t you share the joy to other fans by giving the tickets for free? I just can’t believe people (let alone the ones who claimed to be fans) can be that greedy. In my case, I didn’t have time to redeem the ticket, but luckily my friend Mitla was willing to take it for me.

Saturday, June 6, 2015. The time came. My friends and I had planned to arrive at 10 AM at the venue, to get the best seats (because the seats were not numbered T^T). I arrived there at 11 AM though, and people already lined in front of the first gate. Staff were still preparing the lining towards the second gate (LOL). Guess they didn’t expect that fans would come that early… Around 10.30 the first gate was opened and we ran to line for the second gate. The staff could manage the crowd well. They prepared 4 lines and a special line for press and VIP.. What? There were VIP audience?! Yes, we saw some girls wearing “VIP Meet & Greet” tags, and it made us jealous because there was no announcement of meet & greet or whatsoever. Later, a friend who won the special ticket from a quiz asked the staff and she just knew that she could line in the VIP line, but I didn’t ask whether she got the meet & greet or not. I got separated from my Arashi-fandom friends and lined up with Cutha, my friend who loves anime and came to that event to see VALSHE.

At 2 PM, VIP line was opened and press and VIP ticket holders entered the venue. There were so many of them and I got worried whether I’d get the front seats or not. At 2.30 PM the general lines were opened, and thank God we got the 3rd row seats, a bit  on the left side. There were around 700 attendees of the event. Then, exactly at 3 PM, the event started! There was a screen showing a Vocaloid character (I think her name is Karu or Cul?) greeting people in Bahasa Indonesia! She then promoted Japan with its beautiful sakura trees, and asked us to fan the screen (yes we got free uchiwa/paper fan). Digital sakura petals scattering on the screen and made us go, “Oooohh” XD Karu then sang Kokoro no Tomo with Vocaloid style.

The first 45 mins were spent by watching excerpts of some dramas airing at Waku Waku Japan, a cable TV in Indonesia. Thanks to crazy enthusiast fangirls, we screamed whenever the screen showed handsome (ikemen) actors like Okada Junichi, Mukai Osamu, Matsumoto Jun, Oguri Shun, Sato Takeru, and of course Furukawa Yuki. Even we screamed when the screen showed Nakajima Yuto in like..2 seconds in Hanzawa Naoki drama. The Japanese dramas were introduced by 5 Indonesian students who are currently studying in Japan. They promoted based on genres, and yes just like what we already know, J-dramas have various genres that you’ll never be able to follow each of them in each season. Jseries festival promoted Strategist Kanbe (historical drama), Doctor X (medical), Hanzawa Naoki (legal), Border (crime), The Emperor’s Cook (food, historical), Second to Last Love (adult romance), Ama-chan (slice of life, tourism), The Girl’s Speech (school), Hanasaki Mai Speaks Out (office), Galileo (science, crime), Beauty and the Fellow (entertainment), and of course romance dramas like Boys Over Flowers 2 and Itazura na Kiss ~Love in Tokyo~. Honestly, some of the dramas got low ratings in Japan, so I was kinda wondering why those dramas are promoted. There are lots of better ones which could attract more audience, but it’s okay..

After a good watch of several drama teasers, 2 MCs entered the stage. The male MC was Kato Hiroaki, a Japanese musician who is fluent in Bahasa Indonesia, and the female MC was Ocha, I think she’s a radio announcer? The MCs were doing their job well, unlike the stupid ones in a morning music show who acted rude and disrespectful to the Jseries artists. Then……. Mirei & Yuki appeared on the stage. The audience was of course hysterical. They were so gorgeous. Mirei looked so cute and pretty in a yellow dress, and Yuki was goddamn handsome in a black suit. They were accompanied by an interpreter who, unfortunately, did wrong interpretation several times (._.);

After greeting the audience (with Yuki cutely “Ssssh” the fans before he spoke, but it just made an opposite effect -we screamed LOUDER- XD), they started the talk. I thought fans would be given chances to ask, but no, it’s just the MCs asking questions. The questions were quite standard, like “What kind of roles that you want to try?” etc. Sadly we didn’t get to see Yuki speak in English, though the MC had hinted him by saying, “I heard you lived abroad for several years.”

IMG-20150606-WA0026a

IMG-20150606-WA0025a

IMG-20150606-WA0018a

Who knows that that day was my lucky day??? At the end of the event, the MCs announced that some audience would get a lucky draw. They asked us to check whether there was an envelope under our seats. AND THERE WAS ONE UNDER MY SEAT!!!! I asked Cutha who was sitting beside me & she also got it! She won De Bear, the bear mascot of NTV (Nippon Television). She got hysterical when I opened my envelope & found that I won VALSHE’s sign board. Then I offered to trade her prize with mine. Little did we knew that the doll winners (mascots from each TV stations promoted) would then be called to the stage! But I thought, “Okay, let’s go on the stage”. Luckily I wore “proper” clothes that day that wouldn’t make me embarrassed to step on stage.

IMG-20150606-WA0004a

I met Meutia (a fellow Arashi’s fan) on the stage, who also won a doll from TV Tokyo (IIRC). After all the doll winners were on stage, THE MCS CALLED ALL THE ARTISTS & PERFORMERS!!! We were like, “OMG FURUKAWA YUKI OMG O_____O”

IMG-20150606-WA0049a

So here goes… Le me, one frame with Furukawa Yuki & Kiritani Mirei 🙂

IMG-20150606-WA0017a

Then they called JKT48. What do I do to deserve this… T_T

IMG-20150606-WA0051a

Thank you Jseries Festival, thank you Wakuwaku Japan, see you again at the next events! Please invite Johnny’s! 🙂